Online datingsites voor mensen met een beperking

Dating, of het nu persoonlijk of online is, kan erg ontmoedigend zijn. Er zijn maar weinig mensen die zich op hun gemak voelen om zich er voor anderen op te stellen om kritiek te leveren en mogelijk af te wijzen, zelfs als de mogelijkheid om liefde en een goede relatie te vinden ook een mogelijkheid is. Dit is nog moeilijker als je gehandicapt bent. Het vinden van die speciale iemand echter, maakt de onhandige en soms ronduit bizarre gesprekken, de vaak omslachtige profiel voltooiing en onhandige eerste dateert allemaal de moeite waard.

Disabled-dating online of offline kan zeer uitdagend zijn. Veel van deze uitdagingen hebben te maken met de misvattingen rond het gehandicapt zijn. Om de een of andere vreemde reden zien we mensen met een handicap vaak over het hoofd als het gaat om dating. We zien ze niet als seksuele wezens met dezelfde verlangens als mensen zonder handicap. De waarheid is dat gehandicapte personen ook verlangen naar seks, liefde, vriendschap en alles wat niet-gehandicapte mensen nog meer wensen in hun relaties. De trieste waarheid van de zaak is echter, door het bekijken van mensen met een handicap als zijnde op de een of andere manier ongeslachtelijk en ongeïnteresseerd in liefde en relaties, we aanzienlijk verminderen hun potentieel dating pool. Anderen weten eenvoudigweg niet hoe ze met iemand met een handicap moeten omgaan en in plaats van te leren hoe ze dat moeten doen, schrijven we ze gewoon af als een optie. Zoals ik al zei, dating kan moeilijk zijn. Daten met een beperking is helaas een beetje moeilijker.

Een andere grote uitdaging voor mensen met een handicap en de wereld van de gehandicapten-datering is dat we soms onze eigen weg in de weg staan. We weigeren soms om uit ons eigen hoofd te stappen en laten onze twijfels en angsten om te voorkomen dat we onszelf daarbuiten plaatsen. Ik zal niet ontkennen dat er stereotypen en vooroordelen tegen gehandicapte personen bestaan, dat zou gewoonweg oneerlijk zijn. Maar gehandicapte personen zijn nu zichtbaarder dan ooit voor andere gehandicapten en niet-gehandicapte alleenstaanden. Vrij om zich te mengen, vrij om zich te mengen, vrij om lief te hebben, vrij om te doen wat we willen als het gaat om seks, afspraakjes en relaties.

Online dating heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we elkaar ontmoeten en relaties vormen. Gehandicapte-singles hebben nu meer opties dan ooit als het gaat om het ontmoeten van die speciale iemand. Er zijn veel dating websites voor singles met een grote gehandicaptengemeenschap en websites die specifiek zijn voor de gehandicaptengemeenschap ook. Ik weet dat het kan lijken eng, maar gehandicapte dating sites zijn een gehandicapte persoon de beste vriend als het gaat om dating. Hier hebben we een pool van personen die allemaal op zoek zijn naar liefde en gezelschap en voor de meesten van hen is een handicap niet belangrijk. Veel mensen aarzelen om hun handicap openlijk te vermelden op hun profiel, bang dat het mensen zal uitschakelen. Ik zie dat echter als een pluspunt. U haalt onmiddellijk de bekrompen mensen die u zouden discrimineren vanwege uw handicap uit de weg. Ik ben niet van mening dat je “iemand de echte jij moet leren kennen” voordat je je handicap bekendmaakt, voor het geval ze van meet af aan bang zijn. Dat is absoluut afval. Als je me nodig hebt om je ervan te overtuigen dat ik slim, geestig, sexy en gewoon leuk kan zijn ondanks dat ik een handicap heb, dan ben je iemand die mijn tijd niet waard is. Goede raadselachtigheid.

Datingsites voor mensen met een beperking verbinden u met anderen met een handicap en die vaak beter begrijpen wat het betekent om door het leven met een handicap te navigeren. Maar om succesvol te zijn bij online gehandicapten-dating zijn er een paar stappen te volgen:

  1. Weet wat je wilt en waar je naar op zoek bent. Lidmaatschappen op een aantal van de populairdere sites voor gehandicapten-dating lopen in de honderdduizenden. De aantallen kunnen overweldigend zijn, maar als u weet waar u naar op zoek bent, kunt u het aantal aanzienlijk verminderen tot meer betekenisvolle matches. Kwaliteit boven kwantiteit.
  2. Wees eerlijk tegen jezelf en mogelijke wedstrijden. Wees eerlijk over uw handicap en hoe deze uw leven beïnvloedt.
  3. Blijf positief. Het is mogelijk en zeer waarschijnlijk dat u een paar kikkers moet kussen voordat u uw prins(sen) charmant te ontmoeten. Dat is echter te verwachten. Of je nu wel of niet gehandicapt bent, of gebruik maakt van een gratis invaliden-datingsite of niet, dating zit vol met ups en downs en veel teleurstelling. Maar geduld is een schone zaak, uiteindelijk zul je de persoon vinden die bij jou past.
  4. Blijf veilig online. Er zijn veel rare dingen online en in het echt. Bescherm uw informatie en uw persoon tegen gewetenloze personen online. Geef uw volledige naam, adres, bankgegevens of andere gevoelige informatie niet door aan personen die u net online heeft ontmoet. Leer ze kennen via e-mail, sociale media, enz. voordat u persoonlijke informatie vrijgeeft. Geef ook gewoon niemand uw creditcardgegevens door. Het maakt niet uit hoe lang u al online chat en of u denkt dat zij het zijn. Hij/zij is misschien degene die het doet, maar waarom heeft hij/zij uw creditcardgegevens nodig?
  5. Heb er plezier in! Dating kan leuk zijn. Ja, er kunnen lastige gesprekken of eerste afspraakjes zijn, maar denk aan de mooie verhalen die ze op een gegeven moment zullen maken. Ontmoet interessante mensen, ga het huis uit en ga op een date naar een plek waar je nog nooit eerder bent geweest. Leef een beetje.